Εκτύπωση

Μύδια αχνιστά

4.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.92 (6 Ψήφοι)

Μύδια αχνιστά

Υλικά

- 1 κιλό μύδια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και τραβάμε τα μουστάκια τους να βγούνε. Τα τρίβουμε καλά με σφουγγάρι να διώξουμε τυχόν υπολείμματα άμμου. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί και μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα ανακινώντας 2-3 φορές για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε όσα μύδια δεν ανοίξανε. Περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.