Μύδια αχνιστά
Υλικά
- 1 κιλό μύδια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι κρασί λευκό
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- Χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μύδια και τραβάμε τα μουστάκια τους να βγούνε. Τα τρίβουμε καλά με σφουγγάρι να διώξουμε τυχόν υπολείμματα άμμου. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί και μαγειρεύουμε με κλειστή κατσαρόλα ανακινώντας 2-3 φορές για 3 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι και απομακρύνουμε όσα μύδια δεν ανοίξανε. Περιχύνουμε με το λεμόνι και τον άνηθο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας