Γλυκό κουταλιού φιρίκι
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φιρίκια από τη φλούδα και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτουμε τα μήλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγοβράζουμε περίπου μία ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσοχή, πρέπει η φωτιά να είναι χαμηλή για να μη δέσει το σιρόπι γρήγορα. Αφαιρούμε με μυτερό μαχαίρι τα σποράκια της βανίλιας και τα προθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του γλυκού μαζί με το ξινό και τα αμύγδαλα.
Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο εφόσον ανοιχτούν.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας