Εκτύπωση

Γλυκό κουταλιού φιρίκι

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Γλυκό κουταλιού φιρίκι

Υλικά

- 25 φιρίκια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 1 κ.γ. ξινό
- 1 κλωναράκι βανίλια
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φιρίκια από τη φλούδα και αφαιρούμε τον πυρήνα τους με το ειδικό εργαλείο. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτουμε τα μήλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 

Σιγοβράζουμε περίπου μία ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσοχή, πρέπει η φωτιά να είναι χαμηλή για να μη δέσει το σιρόπι γρήγορα. Αφαιρούμε με μυτερό μαχαίρι τα σποράκια της βανίλιας και τα προθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο πριν ολοκληρωθεί η παρασκευή του γλυκού μαζί με το ξινό και τα αμύγδαλα. 

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο εφόσον ανοιχτούν.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.