Εκτύπωση

Παραδοσιακές δίπλες

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (10 Ψήφοι)

Παραδοσιακές δίπλες

Ένας μελιστάλακτος πειρασμός που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Υλικά

- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 φλ. του καφέ ρακή
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

- 1 κιλό μέλι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- 1 βανίλια άρωμα
- 1 ποτηράκι λικέρ ρούμι

Εκτέλεση

Κατ’ αρχάς, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα, στην οποία ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη ρακή. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα έως ότου η ζύμη μας σφίξει και είναι κατάλληλη για να ανοίξουμε το φύλλο μας. Προηγουμένως, θα πρέπει να την αφήσουμε για περίπου μία ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί.

Κόβουμε, λοιπόν, κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ενώ ρίχνουμε και από πάνω λίγο αλεύρι για να μη μας κολλήσει. Αφού κάνουμε το φύλλο μας όσο πιο λεπτό είναι εφικτό, κόβουμε σε λωρίδες οριζόντιες και κάθετες, σχηματίζοντας παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Ρίχνουμε τώρα λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Αφού αυτό συμβεί, παίρνουμε μία-μία λωρίδα, τη βυθίζουμε στο λάδι και τη γυρίζουμε αμέσως από την άλλη πλευρά. Εν συνεχεία, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, την τσιμπάμε από τη μια άκρη και τη γυρνάμε γρήγορα γύρω-γύρω τρεις φορές να γίνει σαν ρολό. Την αφήνουμε για λίγο στο καυτό λάδι να τηγανιστεί και να πάρει χρώμα, ενώ στη συνέχεια τη βγάζουμε από τη τηγάνι και την αφήνουμε όρθια σε ένα ταψί να φύγει το πολύ λάδι. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλες τις δίπλες μέχρι να τελειώσει όλο το ζυμάρι.

Σε περίπτωση που δυσκολευόμαστε να κάνουμε ρολό τις δίπλες μέσα στο καυτό λάδι, μπορούμε να τις κάνουμε πριν τις ρίξουμε στο τηγάνι, αν και ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ψηθούν ωραία είναι αυτός που προαναφέραμε.

Μόλις τελειώσουμε με το τηγάνισμα, θα πρέπει να ετοιμάσουμε το σιρόπι. Γι’ αυτό το σκοπό, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό σε μια κατσαρόλα, βράζουμε  για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τη βανίλια με το ρούμι. Αφού ξαφρίσουμε το σιρόπι μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μελώνουμε τις δίπλες μας, ρίχνοντάς τις μία-μία στην κατσαρόλα.

Τις γυρνάμε καλά γύρω-γύρω για λίγα δευτερόλεπτα να πάει το σιρόπι παντού και τις ρίχνουμε σε μια πιατέλα ή ένα ταψί με μια τρυπητή κουτάλα. Τέλος, τις πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδι και κανέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και καταναλώνουμε.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.