Πικάντικα μαυρομάτικα φασόλια με ντομάτα και σύγκλινο
Υλικά
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν. Περιοδικά τα ξαφρίζουμε. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό, τη ντομάτα, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.
Αν χρειάζεται υγρά το φαγητό μας, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σύγκλινο να ροδίσει. Σερβίρουμε τα φασόλια με φέτες σύγκλινου.
Καλή όρεξη!
*** Μπορούμε κατά το βράσιμο των φασολιών να προσθέσουμε ψιλοκομμένα καρότα και σέλινο.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας