Κέικ γεωγραφίας
Την εξαιρετική συνταγή γι’ αυτό το φανταστικό κέικ γεωγραφίας μάς έστειλε η Παναγιώτα από την πανέμορφη Λευκωσία της Κύπρου και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε σε αυτό το μπέικιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το κακάο και μέσα σε αυτό ρίχνουμε 5 κουταλιές ζάχαρη από το 1 ½ ποτήρι που έχουμε, το ροδόσταγμα, 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε καλά τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σαν κρέμα.
Ρίχνουμε κατά σειρά το λάδι, όλο το γάλα εβαπορέ και τελευταίο προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Από αυτό το μίγμα προσθέτουμε τα 2/3 περίπου στο κακάο, ενώ χτυπάμε με το μίξερ.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Κατα τ'άλλα, ειναι καλή η γεύση του!!