Muffins με σοκολάτα και μπανάνα
Υλικά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 245 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. κακάο
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 2 μπανάνες (λιωμένες)
- 240 ml χλιαρό νερό
- 120 ml γάλα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ για λίγη ώρα τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα και μοιράζουμε σε φορμάκια (κατά προτίμηση σιλικόνης, που ξεφορμάρονται εύκολα), προσέχοντας να μην τα γεμίσουμε μέχρι πάνω γιατί τα κεκάκια μας θα φουσκώσουν και θα ξεχειλίσουν. Τέλος, ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!