Η μπουγάτσα της Μπαρμπαρίγου
Φτιάξτε μια ονειρεμένη και πανεύκολη μπουγάτσα με την τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού προσθέσουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 4 φύλλα βουτυρωμένα και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, ενώ βάζουμε από πάνω ακόμη 4 φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Τέλος, σερβίρουμε αφού προηγουμένως πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!