Εκτύπωση

Η μπουγάτσα της Μπαρμπαρίγου

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.83 (6 Ψήφοι)

Η μπουγάτσα της Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε μια ονειρεμένη και πανεύκολη μπουγάτσα με την τέλεια συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλα Κρούστας
- 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό (1 φλ. και 2 κ.σ γεμάτες)
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- Βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου έχουμε μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού προσθέσουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι 4 φύλλα βουτυρωμένα και αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, ενώ βάζουμε από πάνω ακόμη 4 φύλλα βουτυρωμένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά στον αέρα, στη μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Τέλος, σερβίρουμε αφού προηγουμένως πασπαλίσουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.