Δροσερή σαλάτα αρακά με πατάτες
Υλικά
- 500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος
- 2 κλωναράκια σέλερυ
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες μέτριες βρασμένες με τη φλούδα, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 250 γρ. μαγιονέζα light
- Μπούκοβο ή πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βράζουμε τον αρακά και τον στραγγίζουμε. Αν είναι φρέσκος βράζουμε για περίπου 20 λεπτά ενώ αν είναι κατεψυγμένος 5 λεπτά σε νερό που βράζει είναι αρκετά. Ζεματάμε το σέλερυ και το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη μαγιονέζα και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα ή μπούκοβο.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας