Χοιρινό στην κατσαρόλα με καρότο και πορτοκάλι
Υλικά
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα να κάψει χωρίς λάδι. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει καλά και να πιεί τα υγρά του. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό από το λάδι και όλο το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό και 1 ποτηράκι κρασιού νερό ζεστό. Ανακατεύουμε απαλά και μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τις πάπρικες και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Αν κατά τη διάρκεια μειωθούν πολύ τα υγρά προθέτουμε ελάχιστο νερό.
Μετά από μία ώρα περίπου μαγειρέματος του κρέατος προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μίγμα από τα καρότα και τα κρεμμύδια και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Παίρνουμε μία κουτάλα ζουμί μαζί με κρεμμύδια και καρότα από την κατσαρόλα και το χτυπάμε στο μούλτι. Βάζουμε τον πολτό αυτόν στην κατσαρόλα και ανακινούμε να πάει παντού. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του φαγητού. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!