Κρέμα κάστανο
Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε υπέροχη και πανεύκολη κρέμα κάστανο!
Υλικά (για 1 ½ κιλό)
Εκτέλεση
Χαράζουμε με μαχαίρι τα κάστανα από την κορυφή και προς τα κάτω και τα βράζουμε για 30 λεπτά προσθέτοντας το αλάτι, σε αρκετό νερό. Τα αφαιρούμε από το νερό και τα καθαρίζουμε και από τη σκληρή φλούδα και την εσωτερική λεπτή.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό με τη ζάχαρη, τους σπόρους της βανίλιας (ή το έλαιο) και ολόκληρο το κλωνάρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα ¾ του σιροπιού στο μπλέντερ μαζί με τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε καλά.
Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και βράζουμε το μίγμα για 30 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε. Η κρέμα μας είναι έτοιμη! Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
***Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν άλειμμα στο ψωμί, σε κέικ ή και σε γέμιση για τούρτες και τάρτες***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας