Μους φράουλα
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τα θρυμματισμένα μπισκότα και περιχύνουμε με 2 κουταλιές κρασί. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο κρασί με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε επίσης το ξύσμα λεμονιού και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
Κατόπιν, χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα το μείγμα κρασιού που φτιάξαμε προηγουμένως και ακολούθως τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Προσθέτουμε το μείγμα με τα μπισκότα και τις φράουλες που φτιάξαμε στην αρχή και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα.
Γεμίζουμε ατομικά μπολάκια με τη μους, ενώ, αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω και κομμάτια φρέσκιας φράουλας για διακόσμηση. Αφού βάλουμε τα μπολάκια για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν, μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!