Τέλειο αλμυρό κέικ
Υλικά
- 500 γρ. φαρίνα
- 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή σε κύβους
- 100 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε κύβους
- 20 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 10 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
- Λίγο δεντρολόβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένο και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας