Εκτύπωση

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

4.0857142857143 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.09 (35 Ψήφοι)

Λαχταριστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Υλικά

- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ. μαγιά φρέσκια
- 1 πρέζα αλάτι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Μέλι
- Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανοίγουμε στο κέντρο μία λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, την οποία προηγουμένως έχουμε διαλύσει σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό. 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε ακόμη μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, ώστε να ομογενοποιηθεί και να γίνει χυλός. Αφού αυτό συμβεί, σκεπάζουμε από πάνω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ½ ώρα.

Ρίχνουμε τώρα λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Βρέχουμε ένα κουταλάκι του γλυκού με νερό, παίρνουμε χυλό από το μπολ και ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. Αφήνουμε τους λουκουμάδες μας να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε με μια κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Τέλος, περιχύνουμε από πάνω με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
ΔΗΜΗΤΡΑ
+7 # ΔΗΜΗΤΡΑ 28-01-2014 11:35
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΜΕ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ ΧΥΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΛΥ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ΕΓΩ
-1 # ΕΓΩ 16-05-2014 17:29
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΥΛΟΣ ΟΥΤΕ ΑΡΑΙΟΣ ΟΥΤΕ ΠΥΚΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.