Πανακότα με ανθότυρο και μανταρίνι
Υλικά
Για τα μανταρίνια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ανθότυρο και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με σύρμα και το αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε ένα σκεύος με παγωμένο νερό και βάζουμε τη ζελατίνη να μαλακώσει.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τον καφέ και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε στο μίγμα του ανθότυρου. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε ατομικές φόρμες. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Τοποθετούμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα μανταρίνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα τέσσερα, τα ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τη φλούδα σε μικρά μπαστουνάκια.
Βάζουμε τα μπαστουνάκια σε κατσαρόλα προσθέτοντας το νερό και τη ζάχαρη. Με ένα μικρό σουρωτήρι στραγγίζουμε το χυμό από τη σάρκα των μανταρινιών μέσα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα, βυθίζοντας στιγμιαία τα φορμάκια σε καυτό νερό και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα μανταρίνια.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας