Εκτύπωση

Ρυζόγαλο με λεμόνι

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (6 Ψήφοι)

Ρυζόγαλο με λεμόνι

Φτιάξτε αυτό το ρυζόγαλο και δεν πρόκειται να το πάρετε έτοιμο ποτέ ξανά!

Υλικά για 5-6 μπολάκια

- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ρύζι γλασέ (για ρυζότο)
- Φλούδες από ένα λεμόνι
- Κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ρύζι και τις φλούδες σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Χρειάζεται πάνω από μισή ώρα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις φλούδες. Κρυώνουμε πάνω σε μπωλ με παγάκια για να αποκτήσει το ρυζόγαλο βελούδινη υφή. Βγάζουμε τις φλούδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Είναι γλυκό που τις έχει τις θερμίδες του αλλά είναι και πολύ θρεπτικό. Η εξαιρετική ποιότητα της γεύσης του θα σας ανταμείψει για το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.