Ρυζόγαλο με λεμόνι
Φτιάξτε αυτό το ρυζόγαλο και δεν πρόκειται να το πάρετε έτοιμο ποτέ ξανά!
Υλικά για 5-6 μπολάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα, το ρύζι και τις φλούδες σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να πήξει και να γίνει κρεμώδες. Χρειάζεται πάνω από μισή ώρα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις φλούδες. Κρυώνουμε πάνω σε μπωλ με παγάκια για να αποκτήσει το ρυζόγαλο βελούδινη υφή. Βγάζουμε τις φλούδες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Είναι γλυκό που τις έχει τις θερμίδες του αλλά είναι και πολύ θρεπτικό. Η εξαιρετική ποιότητα της γεύσης του θα σας ανταμείψει για το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας