Χταποδάκι κρασάτο
Υλικά
- 1 χταπόδι περίπου 1200 γρ.
- 300 γρ. λάδι
- 1 ποτήρι κρασί
- 1 κρεμμύδι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το πλένουμε. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά. Όταν βγάλει το ζουμί του προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε το χταπόδι για 3-4 λεπτά και το σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά το κόβουμε κομμάτια.