Εκτύπωση

Πατατοκροκέτες

4.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.17 (18 Ψήφοι)

Πατατοκροκέτες

Υλικά

- 1 κιλό και 280 γρ. πατάτες
- 160 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ κουταλιά κ.γ. πολτός κρεμμυδιού (ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και υγροποιείται)
- Λάδι για τηγάνισμα
- Φρυγανιά κοπανισμένη
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες με τα φλούδια και, αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις περνάμε ζεστές από τη μηχανή του πουρέ (αν δεν έχουμε, τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές).

Ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, τον πολτό κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Παίρνουμε τώρα λίγο-λίγο και το πλάθουμε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.

Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 2 κ.γ. νερό, βουτάμε μια-μια κροκέτα σε φρυγανιά, μετά στο ασπράδι και αμέσως ξανά σε φρυγανιά, και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες μας σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις σερβίρουμε ζεστές.

Καλή σας όρεξη!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.