Πατατοκροκέτες
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες με τα φλούδια και, αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις περνάμε ζεστές από τη μηχανή του πουρέ (αν δεν έχουμε, τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές).
Ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, τον πολτό κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Παίρνουμε τώρα λίγο-λίγο και το πλάθουμε σε στρογγυλά ή κυλινδρικά σχήματα.
Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 2 κ.γ. νερό, βουτάμε μια-μια κροκέτα σε φρυγανιά, μετά στο ασπράδι και αμέσως ξανά σε φρυγανιά, και την τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες μας σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τις σερβίρουμε ζεστές.
Καλή σας όρεξη!