Μεθυσμένα κουλουράκια
Υλικά
- 1250 γρ. αλεύρι
- 350 ml ούζο
- 190 ml κονιάκ
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κρεμόριο
- 250 γρ. λάδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις αυτό συμβεί, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αναμιγνύουμε με το αλεύρι.
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τη ζάχαρη, το ούζο και το κρεμόριο. Ζυμώνουμε τώρα για λίγη ώρα έως ότου η ζύμη μας μαλακώσει. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα ούζο ή κονιάκ για να γίνει πιο μαλακή.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια στο σχέδιο που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε αραιά στη λαμαρίνα γιατί φουσκώνουν. Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!