Εκτύπωση

Λαζάνια με κιμά

4.6818181818182 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.68 (11 Ψήφοι)

Λαζάνια με κιμά

Υπέροχη, πλούσια γεύση σε μία συνταγή εμπνευσμένη από την διασημότερη συνταγή για λαζάνια του πλανήτη με περισσότερα από 12 εκατομμύρια κλικ στο διαδίκτυο παγκοσμίως!

Υλικά

- 1 πακέτο λαζάνια (θα χρειαστούμε περίπου τα ¾)
- 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
- 2 μικρά λουκάνικα χοιρινά χωριάτικα περίπου 200 -300 γρ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια (κονσέρβα)
- Συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
- ½ λίτρο ζωμός βοδινού ή λαχανικών
- 1 κ.σ. μαραθόσπορος ή 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- Mix μπαχαρικών για μοσχαρίσιο κρέας (κάποιο έτοιμο από μπαχαράδικο ή σούπερ μάρκετ ή και της δικής σας έμπνευσης)
- 250 γρ. ανθότυρο σπυρωτό ή μυζήθρα
- Παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
- Τρίμμα φρυγανιάς
- 1 αυγό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

- 4 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. βούτυρο
- ½ λίτρο γάλα ζεστό φρέσκο
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Τριμμένο τυρί σκληρό

Εκτέλεση

Σε ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα λουκάνικα αφού έχουμε αφαιρέσει το εξωτερικό έντερο και έχουμε ψιλοκόψει το κρέας. Συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά το μαγείρεμα και προσθέτουμε το μαραθόσπορο ή τον άνηθο. Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Δίνουμε γεύση με τα μπαχαρικά μας. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον χυμό ντομάτας σταδιακά. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγο με κλειστή κατσαρόλα πριν προσθέσουμε και το ζωμό και το αφήνουμε να βράσει και να πιεί τα πιο πολλά υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε με τη μπεσαμέλ.

Βάζουμε μία άλλη κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας έντονα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα έως ότου πήξει η μπεσαμέλ και γίνει λεία. Προσθέτουμε στο τέλος το αυγό και μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο τυρί.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό ώστε να ενσωματωθούν και τα κρατάμε στην άκρη.

Παίρνουμε τα λαζάνια λίγα λίγα και τα ζεματίζουμε για ένα λεπτό σε καυτό νερό. Έτσι πετυχαίνουμε να γίνουν πιο μαλακά.

Σε πυρέξ ή τετράγωνο ταψί μέτριας διάστασης που το έχουμε βουτυρώσει απλώνουμε τρίμμα φρυγανιάς και μετά λίγη μπεσαμέλ μαζί με λίγο από το μίγμα του κιμά ίσα ίσα να καλυφτεί σχεδόν ο πάτος. Στη συνέχεια στρώνουμε λαζάνια έτσι ώστε να μην έχουν κενά μεταξύ τους. Αν χρειαστεί τα σπάμε στις άκρες ώστε να εφαρμόζουν στο σκεύος. 

Πάνω από τα λαζάνια απλώνουμε κιμά και το ποσότητα από το μίγμα ανθότυρου. Προσοχή! Δεν καλύπτουμε όλη την επιφάνεια γιατί η γέμιση θα σκορπίσει παντού ούτως ή άλλως. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση λαζάνια και την  ίδια διαδικασία. Κάνουμε ως τρεις στρώσεις ανάλογα το σκεύος μας. Από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Τρίβουμε τυρί ή ρίχνουμε παρμεζάνα και διάσπαρτα μικρά κομμάτια βούτυρου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον μισή ώρα πριν σερβίρουμε

Καλή επιτυχία!

*** Για να πάρετε μία γεύση από την αυθεντική συνταγή δείτε στο allrecipes.com ***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.