Σοκολατόπιτα στα γρήγορα
Υλικά
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη με το κακάο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε επίσης το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού από αυτό το μείγμα.
Αμέσως μετά, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κονιάκ, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε για λίγη ώρα.
Αφού βουτυρώσουμε τώρα ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο τη σοκολατόπιτα, περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε φυλάξει στο φλιτζάνι και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή επιτυχία!