Σπανακοκεφτέδες
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε και βράσουμε το σπανάκι, το σουρώνουμε σε τρυπητό να φύγει όλο το νερό. Ακολούθως, το κόβουμε σε ψιλά-ψιλά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ψίχα ψωμιού, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και πλάθουμε στρογγυλά ή κυλινδρικά κεφτεδάκια. Εν συνεχεία, χτυπάμε λίγο τα ασπράδια με 2 κουταλίτσες νερό και βουτάμε μέσα τους κεφτέδες μας, αφού προηγουμένως τους περάσουμε από την τριμμένη φρυγανιά. Κάνουμε το ίδιο δύο φορές.
Βάζουμε τώρα λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Καλή σας όρεξη!