Εξωτικό κέικ καρύδας
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Σταματάμε και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα ή μαρίζ.
Στο τέλος ρίχνουμε το γάλα καρύδας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα μετρίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς για άλλα 30. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι που βυθίζουμε στο κέικ να δούμε αν έχει ψηθεί. Αν βγει υγρό ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
*** Προσοχή! Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 40 λεπτά γιατί το κέικ μας θα κάτσει! ***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας