Εκτύπωση

Σπετζοφάι

3.85 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.85 (10 Ψήφοι)

Σπετζοφάι

Υλικά

- ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
- 10 πιπεριές πράσινες κέρατο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις πράσινες πιπεριές κατά μήκος, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε και τις κόκκινες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι να μαλακώσουν και αυτές. Όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις κρατάμε στην άκρη.

Σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το λουκάνικο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε και τις πιπεριές και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ενόσω είναι ζεστό.

Καλή απόλαυση!

***Άν θέλουμε προσθέτουμε και κρεμμύδι ψιλοκομμένο στις πιπεριές που σοτάρουμε.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.