Εκτύπωση

Μπακλαβάς με μερέντα

4.5416666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.54 (12 Ψήφοι)

Σιροπιαστή μερεντόπιτα

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 600 γρ. μερέντα
- 200 γρ. ξηρούς καρπούς χονδροκομμένους (καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα, φυστίκια αιγίνης) σε ό,τι συνδυασμό ποσότητας θέλουμε.
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι

- 220 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. γλυκόζη
- 150 γρ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τους ξηρούς καρπούς με την κανέλα και το γαρύφαλο. Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα στη μεσαία ένταση για μισό λεπτό ή σε μπεν μαρί τη μερέντα να μαλακώσει για να αλείφεται εύκολα.  

Αλείφουμε ένα ταψί διαμέτρου 24-26 εκ. με λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε δύο φύλλα αλείφοντας και το καθένα από αυτά. Στρώνουμε μερέντα και ξηρούς καρπούς (περίπου το 1/3 και από τα δύο).

Και συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα αλείφοντάς τα και αυτά. Βάζουμε στρώση ξηρών καρπών και μερέντας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με δύο φύλλα ακόμη και στρώση. Κλείνουμε με 3-5 φύλλα ανάλογα πόσα έχουν μείνει βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. 

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια χωρίς να φτάσουμε το μαχαίρι ως τον πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά. Αν πάρει χρώμα νωρίτερα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά. Περιχύνουμε τον χλιαρό μπακλαβά μας με το καυτό σιρόπι χρησιμοποιώντας κουτάλα. Αφήνουμε ιδανικά για μία νύχτα να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.