Εκτύπωση

Ντομάτες γεμιστές με κους κους, τυρί και αμύγδαλα

4.8125 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.81 (8 Ψήφοι)

Ντομάτες γεμιστές με κους κους, τυρί και αμύγδαλα

Υλικά

- 10 μεγάλες ντομάτες
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- ½ φλ. τσ. ρύζι καρολίνα
- 1 φλ. τσ. κους κους που το έχουμε μουλιάσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- ½ φλ. τσ. σταφίδες μαύρες
- ½ φλ. τσ. χοντροκομμένα αμύγδαλα με τη φλούδα
- 1 φλ. γραβιέρα σκληρή τριμμένη
- 1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα και την ψιλοκόβουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι και το κους κους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την μισή ψίχα από τις ντομάτες και τις σταφίδες και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αμύγδαλο, το τυρί και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα. 

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και την υπόλοιπη ψίχα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για μία με μιάμιση ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία! 

*** Τα καπάκια από τις ντομάτες μπορούμε είτε να τα χρησιμοποιήσουμε όπως στα κλασσικά γεμιστά είτε όχι και να σερβίρουμε τις ντομάτες με φύλλα δυόσμου ή και τριμμένο τυρί. ***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.