Σουφλέ τυριών
Υλικά
- 10 φέτες ψωμί του τόστ
- 1 φλ. τυρί γκούντα
- 1 φλ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
- 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 3 κ.σ. τριμμένο παξιμάδι
- ½ κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 ½ φλ. γάλα
- 5 αυγά
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ με βούτυρο, πασπαλίζουμε με το παξιμάδι και στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού. Βάζουμε σε μπολ τα τυριά ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε τις φέτες. Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες από πάνω και πασπαλίζουμε με το τυρί που έχει μείνει. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μίγμα το σουφλέ και το αφήνουμε για 1 ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας