Σοκολατένιο κέικ με ουίσκι
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, το ζεστό νερό, το ουίσκι και τον καφέ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη φαρίνα μαζί με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε στο ταψί (24 εκ.) που θα χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
***Είναι κέικ αμερικάνικης προέλευσης με υγρή υφή που δε φουσκώνει πολύ. Ονομάζεται mississipi cake ή mud cake. Συνήθως σερβίρεται με σαντιγύ ή παγωτό βανίλια. Μπορούμε επίσης να γλασάρουμε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή να γαρνίρουμε με σάλτσα καραμέλας.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας