Κρεμώδες σουφλέ λεμονιού
Υλικά
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό, την άχνη, το αλεύρι, το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη να ομογενοποιηθούν.
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα του μπολ ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 5-6 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μίγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η κρέμα. Όταν βγάλουμε από το φούρνο τα φορμάκια πασπαλίζουμε με άχνη και τα σερβίρουμε ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας