Εκτύπωση

Κρεμώδες σουφλέ λεμονιού

4.4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.40 (5 Ψήφοι)

Κρεμώδες σουφλέ λεμονιού

Υλικά

- 150 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για τις φόρμες
- Χυμός από δύο λεμόνια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για πασπάλισμα
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. γάλα πλήρες φρέσκο
- 4 αυγά μεσαία
- 80 γρ. ζάχαρη + λίγη για τις φόρμες

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το χυμό, την άχνη, το αλεύρι, το γάλα και τους κρόκους και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη να ομογενοποιηθούν. 

Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα του μπολ ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε 5-6 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και γεμίζουμε με το μίγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η κρέμα. Όταν βγάλουμε από το φούρνο τα φορμάκια πασπαλίζουμε με άχνη και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.