Εκτύπωση

Ανδριώτικη μακαρονόπιτα

4.625 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.63 (16 Ψήφοι)
Ανδριώτικη μακαρονόπιτα

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- Αλάτι
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για τη γέμιση

- ½ κιλό μακαρόνια
- 4 αυγά
- ½ κιλό φέτα 
- 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- ½ λίτρο γάλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το χλιαρό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει όσο το δυνατόν πιο μαλακιά η ζύμη μας. Βράζουμε τα μακαρόνια για 7-8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας τη φέτα σε κομματάκια μαζί με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Χτυπάμε σε ένα άλλο μπωλ τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης και την απλώνουμε στον πάτο του ταψιού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη γέμιση με τα μακαρόνια και τη στρώνουμε, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα.

Ανοίγουμε και το δεύτερο κομμάτι ζύμης και σκεπάζουμε τη γέμιση. Τέλος, χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ειρήνης από την Άνδρο για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.