Εκτύπωση

Μοσχαράκι με ούζο

4.34 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.34 (25 Ψήφοι)

Μοσχαράκι με ούζο

Υλικά

- 1.300 γρ. μοσχαράκι σε μπουκιές (ποντίκι)
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά σε κυβάκια
- 2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
- 2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες
- 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
- 2 κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
- 1 ποτήρι κρασιού ούζο με γλυκάνισο
- 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 πρέζα ζάχαρη
- ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρέας και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει.

Περίπου 2-3 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το μάραθο. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό συνοδευόμενο με τηγανιτές πατάτες, πουρέ ή πιλάφι.

Καλή επιτυχία!

***Αν δεν έχουμε μάραθο βάζουμε λίγο παραπάνω ούζο και στο τέλος πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.