Εκτύπωση

Πιτάκια με φέτα και ελιά

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Πιτάκια με φέτα και ελιά

Υλικά

- 1 φύλλο σφολιάτας ή έτοιμα πιτάκια ζύμης κουρού
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 10 ελιές πράσινες (όχι πολύ αλμυρές), καθαρισμένες από κουκούτσια και ψιλοκομμένες
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρώς
- Μαυροσούσαμο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο multi χτυπάμε τη φέτα με τα κομματάκια ελιάς έως ότου έχουμε μια πάστα.  Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε μικρά τετράγωνα ισομεγέθη και γεμίζουμε το κάθε πιτάκι με το μίγμα. Κλείνουμε καλά πατώντας τις άκρες με τα δάχτυλά μας. Με πινέλο περνάμε με το αυγό την επιφάνεια από κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.