Σπιτικό τσουρέκι με άρωμα πορτοκαλιού
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε το βούτυρο, το γάλα, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά για να γίνει η ζύμη μας όσο το δυνατόν πιο αφράτη και να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή. Όταν είναι έτοιμη, καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, ώστε η ζύμη να φουσκώσει.
Μόλις αυτό συμβεί, τη χωρίζουμε σε τρία ίσα κομμάτια και πλάθουμε 3 μπαστουνάκια ίσου μεγέθους. Φτιάχνουμε πλεξούδες, με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε από πάνω με σουσαμάκι.
Τοποθετούμε τα τσουρέκια μας σε βουτυρωμένο ταψί, το οποίο καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα, ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο. Τέλος, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-30 λεπτάκια.
Καλή επιτυχία!