Εκτύπωση

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

4.875 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.88 (4 Ψήφοι)

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Υλικά

- 1 ½ κιλό κυδώνια
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 1 ½ φλ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο το μείγμα και να γίνει σιρόπι. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν, ενώ στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κυδώνι, αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά. 

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Μόλις αυτό συμβεί, το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.