Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Υλικά
- 1 ½ κιλό κυδώνια
- 1 ½ κιλό ζάχαρη
- 1 ½ φλ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο το μείγμα και να γίνει σιρόπι. Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για να μη μαυρίσουν, ενώ στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κυδώνι, αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το κυδώνι στο κρύο σιρόπι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και το βράζουμε μέχρι να δέσει καλά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, την αμυγδαλόψιχα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Μόλις αυτό συμβεί, το βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Καλή επιτυχία!