Χυλοπίτες κοκκινιστές με ρίγανη
Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο. Ιδανικό για τη νηστεία αν προμηθευτούμε χυλοπίτες χωρίς αυγά, γάλα και δεν προσθέσουμε τυρί.
Υλικά
- 300 γρ. χυλοπίτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό ζεστό το πολύ ή λιγότερο αν θέλουμε το φαγητό μας με λιγότερα υγρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα ή κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε επίσης το ζεστό ζωμό ή το νερό και στη συνέχεια τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τριμμένο τυρί.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
Σχόλια
Προσθήκη νέου σχολίου
0
#
Ευαγγελία Περηφάνου
02-07-2018 11:49
Καλημέρα σας. Εξαιρετική συνταγή για γρήγορο φαγητό. Μόνο που οι χυλοπίτες δεν είναι νηστίσιμες γιατί έχουν αυγά και γάλα. Είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω για να μην παραπλανηθούν οι αναγνώστες σας. Με πολύ εκτίμηση και αγάπη Ευαγγελία.
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση
-1
#
Γιάννα Ν.
02-07-2018 12:10
Οι κλασικές χυλοπίτες έχουν πράγματι αυγά και γάλα αλλά κυκλοφορούν στο εμπόριο και χωρίς αυτά τα συστατικά. Ψάξε για "νηστίσιμες" χυλοπίτες και θα βρεις, υπάρχει μεγάλη ποικιλία.
Απάντηση
| Απάντηση με παράθεση |
Παράθεση