Εκτύπωση

Χυλοπίτες κοκκινιστές με ρίγανη

4.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.70 (5 Ψήφοι)

Χυλοπίτες κοκκινιστές με ρίγανη

Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό και νόστιμο. Ιδανικό για τη νηστεία αν δεν προσθέσουμε τυρί.

Υλικά

- 300 γρ. χυλοπίτες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό ζεστό το πολύ ή λιγότερο αν θέλουμε το φαγητό μας με λιγότερα υγρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα ή κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον διαλύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε επίσης το ζεστό ζωμό ή το νερό και στη συνέχεια τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τριμμένο τυρί.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.