Μπισκότα με παρμεζάνα και δενδρολίβανο
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους από το ψυγείο
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. φύλλα δενδρολίβανου χονδροκομμένα
- ¾ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι (μπορούμε να βάλουμε και αρωματικό από μπαχαράδικα)
- Πιπέρι (μαύρο απλό ή ροζ για πιο έντονη γεύση)
Εκτέλεση
Σε μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. Περνάμε τη ζύμη ρολάροντας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κόβουμε μπισκοτάκια με κουπάτ. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα αφαιρέσουμε.
Καλή επιτυχία!
***Συνοδεύουν εξαιρετικά μία βελουτέ σούπα, μία πράσινη σαλάτα ή και ένα mix τυριών ή αλλαντικών***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας