Εκτύπωση

Μους φάβας

4.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.92 (6 Ψήφοι)

Μους φάβας

Υλικά

- 500 γρ. φάβα
- 2 ξερά κρεμμύδια σε χονδρές φέτες
- ¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Λίγη ρίγανη ξερή ή ένα κλαδάκι φρέσκια
- 1 1/2 λίτρο νερό ζεστό
- Αλάτι
- Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

- 2 κρεμμύδια φρέσκα (μόνο το λευκό μέρος) και ψιλοκομμένα
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Ελαιόλαδο
- Κάππαρη
- 1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη φάβα σε μπολ, καλύπτουμε με νερό για 30 λεπτά και κατόπιν στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ρίγανη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το κλαδάκι (αν βάλουμε) και προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.

Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε γιατί «πιάνει». Πρός το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη φάβα μας στο μπλέντερ ή ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ χειρός. Για καλύτερο αποτέλεσμα περνάμε από τη σίτα.

Για να γαρνίρουμε, κάνουμε κύκλους πάνω στη φάβα μας και περιχύνουμε με τα υλικά της γαρνιτούρας και το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το ξύδι.

Καλή επιτυχία!

***Αν αντί για γαρνιτούρα θέλουμε να «παντρέψουμε» τη φάβα σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε καρέ σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν και σβήνουμε με ξύδι. Προσθέτουμε κάππαρη και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το μαγείρεμα. Περιχύνουμε τη φάβα μας και σερβίρουμε.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.