Μους φάβας
Υλικά
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φάβα σε μπολ, καλύπτουμε με νερό για 30 λεπτά και κατόπιν στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ρίγανη για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το κλαδάκι (αν βάλουμε) και προσθέτουμε τη φάβα και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σιγοβράζουμε για περίπου 50 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε γιατί «πιάνει». Πρός το τέλος αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη φάβα μας στο μπλέντερ ή ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ χειρός. Για καλύτερο αποτέλεσμα περνάμε από τη σίτα.
Για να γαρνίρουμε, κάνουμε κύκλους πάνω στη φάβα μας και περιχύνουμε με τα υλικά της γαρνιτούρας και το ελαιόλαδο ανακατεμένο με το ξύδι.
Καλή επιτυχία!
***Αν αντί για γαρνιτούρα θέλουμε να «παντρέψουμε» τη φάβα σοτάρουμε 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε καρέ σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να καραμελώσουν και σβήνουμε με ξύδι. Προσθέτουμε κάππαρη και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά το μαγείρεμα. Περιχύνουμε τη φάβα μας και σερβίρουμε.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας