Φακές σούπα
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε να πάρουν μία βράση. Πετάμε το πρώτο αυτό νερό και κρατάμε τις φακές στην άκρη. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμυδάκι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρότα.
Μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τις φακές. Ανακατεύουμε και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και τα φύλλα δάφνης. Θέλουμε τα όσπρια να σκεπάζονται αρκετά, αν όχι προσθέτουμε νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει η σούπα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας ανακατεύοντας περιοδικά. Μόλις οι φακές χυλώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5-10 λεπτά ακόμη στη φωτιά και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε κύμινο, αλάτι και ξύδι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας