Κολοκυθόσουπα με παρμεζάνα
Υλικά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα πολύ.
Πολτοποιούμε τη σούπα σε δόσεις στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Περνάμε τη σούπα από σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το τυρί και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας