Απλή συνταγή για εύκολο ρυζόγαλο
Υλικά
Εκτέλεση
Κατ’ αρχάς, βάζουμε σε μια κατσαρόλα μια κούπα νερό, λίγο αλάτι και το ρύζι για να βράσει. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, ώστε να λιώσει.
Από τις 4 κούπες γάλα, αφήνουμε εκτός τη 1/2 κούπα, στην οποία θα διαλύσουμε τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ και τη βανίλια.
Αφού το ρύζι βράσει και πιει το νερό, ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει, ενώ ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Ακολούθως, ρίχνουμε το γάλα που έχουμε φυλάξει και στο οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ με τη βανίλια, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο! Το μόνο που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι να το μοιράσουμε στα μπολάκια μας και να ρίξουμε από πάνω κανέλα…