Εκτύπωση

Σουτζουκάκια ζουμερά φούρνου

4.3076923076923 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.31 (13 Ψήφοι)

Σουτζουκάκια ζουμερά φούρνου

Υλικά

- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 1/3 φλ. τσ. κόκκινο κρασί ημίγλυκο
- ½ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

- 2 ώριμες ντομάτες
- 500 γρ. χυμός ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. τσ. το κρασί που βάλαμε στα σουτζουκάκια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1 ξύλο κανέλας
- 5-6 μπαχάρια

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και κατόπιν στίβουμε καλά. Το κάνουμε ψίχουλα και το προσθέτουμε στον κιμά. Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για μία ώρα.

Πλάθουμε σουτζουκάκια μεσαίου μεγέθους και τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο να μαλακώσει, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα και να δέσει ελαφρώς. Τότε προσθέτουμε τα ψημένα σουτζουκάκια  και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέσα στη σάλτσα και σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε με απλό πιλάφι σπυρωτό ή με αρωματικό ρύζι.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
ioli
+1 # ioli 06-06-2016 13:26
Η πιο σωστή συνταγή για σουτζουκάκια που έχω διαβάσει. Μπράβο σας!!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.