Κολοκυθόπιτα γρήγορη
Η συγκεκριμένη κολοκυθόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο, απλά ανακατεύοντας τα υλικά όλα μαζί. Στη Ρούμελη λέγεται «κουρκοτό», από το κουρκούτι.
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Νερό βάζουμε περίπου μισό φλιτζάνι τσαγιού, απλά για να έχει το μίγμα υγρά αλλά να μην φαίνεται να έχει «κόψει» νερά. Ρίχνουμε το μίγμα σε αντικολλητικό ταψί που έχουμε στρώσει με τη φρυγανιά. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά το σκεύος. Πασπαλίζουμε με τυρί και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας