Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πέστο αρακά
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο γράφει το πακέτο και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στην κατσαρόλα αφού προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε καλά για να μην κολλήσουν.
Στο multi χτυπάμε τον αρακά μαζί με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, το κουκουνάρι και προσθέτουμε σταδιακά ελαιόλαδο. Αν η συσκευή δεν έχει οπή για την προσθήκη υλικών ενόσω βρίσκεται σε λειτουργία βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στην αρχή, χτυπαμε και προσθέτουμε ξανά στην πορεία, ξαναχτυπάμε και συνεχίζουμε έτσι.
Στόχος μας είναι να έχουμε στο τέλος μια πάστα, εναν πολτό όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε και λασπωμένο. Αλατοπιπεςρώνουμε δοκιμάζοντας και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα. Επειδή είναι αρκετά αλμυρό τυρί προσέχουμε πολύ με το αλάτι.
Καλή επιτυχία!
*** Αν προτιμάμε τον δυόσμο μπορούμε να τον χρτησιμοποιήσουμε αντί για τον άνηθο. Θα χρειαστούμε γύρω στα 20 φυλλαράκια δυόσμου. ***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας