Κοτόσουπα αυγολέμονο
Υλικά
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο ή τα κομμάτια του για 10 λεπτά για να το ξαφρίσουμε. Στραγγίζουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα σε μπόλικο νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά μαζί με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Όταν το κρέας είναι έτοιμο και μαλακό το αφαιρούμε από το ζωμό και το κρατάμε στην άκρη.
Στο ζωμό αυτό βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και τα καρότα ολόκληρα. Αφαιρούμε και τα λαχανικά και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο. Αφήνουμε να βράσει λίγο και πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε τους δύο κρόκους με σύρμα και σιγά σιγά προσθέτουμε 2-3 κουτάλες με ζωμό από την κατσαρόλα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στη σούπα το μίγμα κρόκων-ζωμού. Δεν ανακατεύουμε παρά ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το κρέας του κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο μέσα στη σούπα. Μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας