Σπανακόπιτα
Υλικά
Εκτέλεση
Πριν απ’ όλα, σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι σε ένα τηγάνι. Αμέσως μετά, βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, ώστε να σοταριστούν ελαφρά.
Αφού κόψουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα μαζί με το ωμό σπανάκι, το οποίο προηγουμένως θα πρέπει να έχουμε πλύνει καλά και να έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι έως ότου να μαραθεί και ρίχνουμε αλατάκι και πιπεράκι.
Εν συνεχεία, βγάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και, αφού αφήσουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αλείφουμε τώρα ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε και από πάνω βάζουμε 4 ακόμη φύλλα, λαδώνοντάς τα κι αυτά με τη σειρά τους.
Τέλος, κόβουμε την πίτα σε μερίδες με ένα μαχαίρι και τη βάζουμε αμέσως στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!