Το απόλυτο σοκολατένιο κέικ
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε σε ένα μπολ τις δύο ζάχαρες με τα αυγά και προσθέτουμε τη βανίλια. Ακολούθως, ρίχνουμε επίσης το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο με το γάλα, εξακολουθώντας συνεχώς να ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαιράκι και αν βγει καθαρό, τότε βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο.
Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει κι εμείς στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Για το σκοπό αυτό, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Μόλις αυτό συμβεί, προσθέτουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε.
Βγάζουμε το κέικ μας από το ταψί και, μόλις κρυώσει εντελώς, ρίχνουμε από πάνω το γλάσο.
Καλή επιτυχία!