Γιουβαρλάκια της μαμάς
Υλικά
Για το αυγολέμονο
Για τη σούπα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τη μια κ.σ. αλεύρι και πλάθουμε σε μικρά γιουβαρλάκια. Ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τα γιουβαρλάκια για λίγο σε αυτό αφού τα αλευρώσουμε.
Τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα τοποθετούμε σε βαθιά κατσαρόλα με λίγο από το ζωμό, σε μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά προσθέτουμε όλο το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σε μπολ χτυπάμε τους κρόκους και σιγά σιγά προσθέτουμε 2-3 κουταλες από το ζωμό του φαγητού. Αποσύρουμε από τη φωτιά το φαγητό και προσθέτουμε το μίγμα των κρόκων.
Ανακινούμε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας