Εκτύπωση

Μπιφτέκια μοσχαρίσια

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.75 (10 Ψήφοι)

Μπιφτέκια μοσχαρίσια

Υλικά

- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, άπαχος ή με λίπος (αναλόγως το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Ο κιμάς με λίγο λίπος θα δώσει πιο αφράτα μπιφτέκια)
- ½ φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί χωριάτικο σε τρίμματα
- ½ φλ τσ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. ξεχωριστά
- 1 ντομάτα στον τρίφτη
- 1 φλ.τσ. φρέσκο γάλα
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει στη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε βαθύ μπολ και ζυμώνουμε καλά. 

Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για μία ώρα να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Πλάθουμε μετρίου μεγέθους μπιφτέκια και τα πατάμε με τις παλάμες μας να μην είναι πολύ χονδρά. 

Ψήνουμε στη σχάρα σε χαμηλή θέση και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά στο μέσο του χρόνου. 

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.