Τζατζίκι
Υλικά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 μικρά αγγουράκια με τη φλούδα
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ξύδι
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου, αφαιρούμε την πράσινη φύτρα (έτσι αποφεύγουμε τη βαριά μυρωδιά) και τις ψιλοκόβουμε ή τις λιώνουμε. Επίσης, ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια σε μικρά κυβάκια. Σε βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αγγουράκια και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας