Σπαγγέτο με φρέσκιες ντομάτες και χοντροκομμένο βασιλικό
Υλικά για 4 άτομα
- 1 πακέτο σπαγγέτο Νο 6
- 1/2 κιλό ντομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κλαράκια βασιλικό
- 1 φλιτζανι του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente για περίπου 7-8 λεπτά. Την ίδια στιγμή, στο διπλανό μάτι βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνοντας το λάδι και σοτάροντας το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει.
Αφού πετάξουμε το σκόρδο, ρίχνουμε στο λάδι τις τριμμένες ντομάτες, κόβουμε με το χέρι σε κομματάκια τον μισό βασιλικό και τον ρίχνουμε μέσα στη ντομάτα. Αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε μέσα στο βαθύ τηγάνι με τη ντομάτα. Τέλος, ανακατεύουμε με 2 κουτάλια, σερβίρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο χοντροκομμένο βασιλικό και την παρμεζάνα.
Καλή σας όρεξη!