Εκτύπωση

Κέικ μαστίχας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Κέικ μαστίχας

Υλικά

- 225 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 μέτρια αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αμύγδαλα λευκά, χτυπημένα σε σκόνη
- 5 γρ. μαστίχα σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν σαν λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και τους 160 για άλλα 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μαχαίρι αν είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια  
ντινα
+2 # ντινα 17-01-2014 23:39
Οταν λεμε για αρκετες ωρες στο ψυγειο εννοουμε πανω απο 3 ακομα και μια ολοκληρη νυχτα αναλογα το χρονο που διαθετουμε, φυσικα σκεπασμενο με μεμβρανη.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Γιώτα
0 # Γιώτα 19-06-2021 00:07
Καλησπέρα. Δεν χρειάζεται νς χρησιμοποιήσουμ ε baking powder για να φουσκώσει. Ευχαριστώ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.